KIERKEGAARDOVO LETO 2021

8. MEDNARODNI FILOZOFSKI SIMPOZIJ MIKLAVŽA OCEPKA

POZIV K ODDAJI PRISPEVKOV

Organizator: Srednjeevropski raziskovalni inštitut Soeren Kierkegaard

Soorganizator: KUD Apokalipsa

Soorganizator mednarodne konference: Cankarjev dom Ljubljana

Ulica Lili Novy 25, 1000 Ljubljana: 21. do 24. avgust, 2021

Cankarjev dom Ljubljana: 25. do 27. avgust, 2021

Filozofska šola Unije: 29. avgust do 5. september, 2021

 

Letošnji simpozij je posvečen 200. obletnici rojstva Fjodora Mihajloviča Dostojevskega (1821-1881).

 

Tema: V času koronakrize smo vsi »Idioti«: Misliti s Kierkegaardom in Dostojevskim. Preboj v živo kulturo v dialogu z umetnostjo.

Letošnji simpozij bo posvečen tudi spominu na pokojno dr. Cvetko H. Tóth. V ta namen bo organizirana posebna sekcija, ki bo namenjena misli Tóthove, njenemu delu in njeni filozofiji. Ob morebitni prijavi na omenjeno sekcijo vas prosimo, da to navedete v svojem prijavnem elektronskem sporočilu.

Od udeležencev pričakujemo, da pošljejo svojo prijavo s kratkim življenjepisom v slovenskem in angleškem jeziku, skupaj z naslovom prispevka v slovenskem in angleškem jeziku, najkasneje do 1. maja 2021 na spletni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Življenjepis naj poleg krajšega opisa vsebuje tudi kontaktne informacije (elektronski naslov, telefonska številka).

Rok za oddajo povzetkov, v slovenskem in angleškem jeziku, je 15. maj 2021. Prosimo, da pri oddaji povzetka upoštevate sledeče:

-          pisava: Times New Roman;

-          velikost pisave: 12;

-          razmak med vrsticami: 1.5;

-          max. 1.300 znakov.

Rok za oddajo prispevkov, v obsegu do 20.000 znakov, je 15. julij 2021. Prispevki, ki bodo zadostili kriterijem ustrezne kvalitete, predpisanim stilskim določilom in načinu citiranja, bodo objavljeni v zborniku Kierkegaard v letu 2022. Določila so sledeča:

-          pisava: Times New Roman;

-          velikost pisave: 12;

-          razmak med vrsticami: 1.5;

-          stil citiranja: Priimek, I. (Leto): Naslov. Mesto: Založba.

Kotizacija za tuje udeležence: 350 EUR (kotizacija krije vse stroške bivanja in prehrane) / v primeru neugodne epidemiološke slike je možno tudi sodelovanje in predstavitev prispevka preko spletne platforme ZOOM*, ki ne terja nikakršne kotizacije

Kotizacija za domače udeležence: 50 EUR

Kotizacija za Filozofsko šolo Unije: 250 EUR (kotizacija krije vse stroške bivanja in prehrane)

*Ob slučajni nezmožnosti osebnega obiska Ljubljane iz katerihkoli razlogov, v času mednarodnega simpozija, je možna tudi prijava k sodelovanju preko ZOOMa. V primeru večjega števila ZOOM prijav, bomo primorani v selekcijo prispevkov.

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.